• +358 45 141 3439
 • +358 45 141 3439
 • Tilaukset toimitetaan kuljetukseen 1-3 arkipäivän aikana
 • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
 • myynti@ecotehdas.fi
 • +358 45 141 3439
 • +358 45 141 3439
 • Tilaukset toimitetaan kuljetukseen 1-3 arkipäivän aikana
 • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
 • myynti@ecotehdas.fi

Hapatettu salsa

Salsa on erinomainen lisäke ruokiin, se on myös herkullista maissilastujen kanssa sellaisenaan. Salsa on herkullista ihan tuoreeltaan, mutta hapatus vie maun toiseen maailmaan. Todella herkullista, hapanta, kirpakkaa ja terveellistä. Suolisto kiittää hyvästä mikrobikannasta. Salsan voi surauttaa blenderillä myös käytettäväksi hapatetuksi "ketsupiksi". Riippuen käyttötarkoituksesta, vain mielikuvitus on rajana. Voit säädellä salsan tulisuutta valitsemalla miedompia chilejä tai vähentää niiden märää. Voit korvata chiliä tomaatilla, jolloin saat miedomman version. Raaka-aineiden määrä ei ole kriittinen, kunhan muistat punnita massan, jotta saat oikean suolapitoisuuden. Mahtavaa makumatkaa!

Hapatettu salsa

Ainekset

3 keskikokoista tomaattia

1 keskikokoinen makea sipuli

1/2 vihreä papria

1 vihreä jalapeno

1 keltainen chili (voit valita makusi mukaan miedosta tuliseen lajikkeen, tai korvat tämän tomaatilla)

1 punainen chili (voit valita makusi mukaan miedosta tuliseen lajikkeen, tai korvat tämän tomaatilla)

1-3 kynttä valkosipulia (voit jättää pois tai lisätä maltillisesti maun mukaan)

1 kpl limen mehu

1 - 1/2 tuore korianteripuska

Suola lasketaan hapatteen kokonaismassasta. Suolapitoisuus ohjeessa on laskettu 500g massan mukaan. Voit valita mieleisesi määrän suolaa, joko 6,5g = 1,3% tai 9g = 1,8% (n. 5g suolaa = 1 teelusikka). Jos salsamääräsi on enemmän tai vähemän kuin 500g, laske suolan määrä uudelleen. Ohjen suolan laskemisesta.

Muita reseptejä:

Hapattaminen | Hapatetut pikkutomaatit | Hapatettu salsa | Porkkana-sipuli hapatus

Valmistaminen

 1. Pese kasvikset kunnolla juoksevan veden alla.
 2. Paloittele raaka-aineet kuutioiksi.
 3. Lisää tuotteet hapatettavaan astiaan. Sekoita suola hyvin massaan. Tuotteiden pitäisi jäädä kokonaan nesteen alapuolelle. Voit jättää hapatuksen seisomaan pariksi tunniksi jolloin näet, että onko siinä riittävä määrä nestettä. Suola irroittaa kasvisten soluista nestettä joten alussa nestettä saattaa näyttää olevan liian vähän. Jos tuntuu, että nestettä ei ole riittävästi niin voit lisätä keittettyä vettä siten että tuotteet jäävät nesteen alle. Purkkia ei kannata täytää ihan täydeksi, käydessään neste voi tulla lasipurkista yli.
 4. Anna seisoa huoneen lämmössä 3-4 päivään.
 5. Kun hapate alkaa kuplimaan 2-3 päivän jälkeen, hapatus on käynnistynyt toivotulla tavoin.

Hapatus on valmis syötäväksi, kun se tuoksahtaa happaman raikkaalta. Voit myös kokeilla pH mittarilla tai testiliuskoilla. kun neste on 4.1 tai alle, hapatus on varmasti valmis.

Siirrä se jääkaappiin ja nauti tähän jää koukkuun!

TIPS!

Jos sinulla ei ole käytössä astiaa jossa on mekanismi millä pidät tuotteen nesteen alla. Kääntele tai sekoittele hapatusta pari kertaa päivässä. Näin pinnalla olevat tuotteet eivät ala keräämään hometta.

Tässä vinkkejä hapatusastioista:

Lékuén fermentoimissetistä ja Tattis-säilöntäpuristimesta löytyy meansimekanismi, jolla tuotteet saa pysymään nesteen alla. Niistä myös pääsee kehittyvä hiilidioksidi pois.

Myös Lékuén slikonpussissa hapattaminen on todella helppoa. Silikonpussi on ilmatiivis ja siitä voit puristaa ylimääräiset ilmat pois. Kun prosessi alkaa voit päästää kerran päivässä kertyneen hiidioksidin pussista pois. Todella helppoa. Tämä on hyvä sellaisille hapatteille, jotka syödään nopeasti, kuten salsa.

Jos olet hapatuksen uusi harrastaja, kannattaa lueskella hapattamisen perusasioita täältä.

Ei kun nauttimaan koukuttavasta happamasta maailmasta!

ps. jos haluat jotain reseptejä, laita viestiä Eco tehtaalle. Etsitään ja kehitellään reseptejä