• +358 45 141 3439
  • +358 45 141 3439
  • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
  • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
  • myynti@ecotehdas.fi
  • +358 45 141 3439
  • +358 45 141 3439
  • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
  • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
  • myynti@ecotehdas.fi

Porkkana-sipuli hapatus

Hapatetut porkkanat ovat erinomainen lisäke ruokiin.

Hapatettu salsa

Ainekset

  • 450g porkkanoita
  • 1 keskikokoinen makea sipuli
  • 1-3 valkosipulin kynttä (lisää määrä makusi mukaan)
  • 10 g suolaa (noin 2 tl)
  • Vesi (kraanavesi kannattaa keittää ja viilentää huoneenlämpöiseksi)

Valmistaminen

  1. Pese ja kuori kasvikset kunnolla juoksevan veden alla.
  2. Kuutioi raaka-aineet haluamasi kokoisiksi paloiksi.
  3. Lisää tuotteet hapatettavaan astiaan. Sekoita suola hyvin veteen. Porkkanoiden pitää jäädä kokonaan nesteen alapuolelle. Purkkia ei kannata täytää ihan täydeksi, käydessään neste voi tulla lasipurkista yli.
  4. Anna seisoa huoneen lämmössä 3-4 päivään.
  5. Kun hapate alkaa kuplimaan 2-3 päivän jälkeen, hapatus on käynnistynyt toivotulla tavoin.

Hapatus on valmis syötäväksi, kun se tuoksahtaa happaman raikkaalta. Voit myös kokeilla pH mittarilla tai testiliuskoilla. kun neste on 4.1 tai alle, hapatus on varmasti valmis.

TIPS!

Tässä vinkkejä hapatusastioista:

Lékuén fermentoimissetistä ja Tattis-säilöntäpuristimesta löytyy meansimekanismi, jolla tuotteet saa pysymään nesteen alla. Niistä myös pääsee kehittyvä hiilidioksidi pois. Myös Lékuén slikonpussissa hapattaminen on todella helppoa. Silikonpussi on ilmatiivis ja siitä voit puristaa ylimääräiset ilmat pois. Kun prosessi alkaa voit päästää kerran päivässä kertyneen hiidioksidin pussista pois. Todella helppoa. Tämä on hyvä sellaisille hapatteille, jotka syödään nopeasti, kuten pieni määrä porkkanoita.

Jos olet hapatuksen uusi harrastaja, kannattaa lueskella hapattamisen perusasioita täältä.

Ei kun nauttimaan koukuttavasta happamasta maailmasta!

ps. jos haluat jotain reseptejä, laita viestiä Eco tehtaalle. Etsitään ja kehitellään reseptejä