• +358 45 141 3439
  • +358 45 141 3439
  • Toimitus 1-3 arkipäivässä
  • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
  • +358 45 141 3439
  • +358 45 141 3439
  • Toimitus 1-3 arkipäivässä
  • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)

Carita Cosmetiikan käyttämät raaka-aineet

Tuotteiden raaka-aineina kaytetään luonnon omia ensiluokkaisia kasviöljyjä

Kookosöljyä joka sisältää runsaasti rasvahappoja, triglyseridejä ja luontaisia tokoferoleja. Kookosöljy on erittäin suojaava ja erinomainen ihon kosteuttaja ja sitä käytetään ihon ja hiusten rakenteen ylläpitoon, rauhoittamiseen ja viilentämiseen. Kookosöljy on antibakteerinen ja sisältää antioksidantteja ja ehkäisee ihon vanhenemisen merkkejä. Kookosöljy on mieto ja se soveltuu herkälle iholle.

Oliiviöljyä joka hoitaa ja pehmentää ihoa. Oliiviöljyssä on runsaasti E-vitamiinia sekä esimerkiksi fenoleja, polyfenoleja, fenolihappoa, steroleja ja beetakaroteenia. Oliiviöljy lievittää ja hoitaa myös tulehtunutta ihoa.

Risiiniöljy on desinfioiva öljy, joka hoitaa kuivaa ihoa ja kiinteyttää sitä ja auttaa jopa arpien parantumisessa. Hiustuotteissa risiiniöljy auttaa ehkäisemään hiustenlähtöä ja auttaa kasvattamaan uusia hiuksia ja tuuheuttaa olemassaolevia hiuksia.

Hamppuöljyä joka sisältää runsaasti omega-3-6-9 rasvahappoja. Se ravitsee ja hoitaa hellästi ihoa (myös atooppista ihoa), hiuksia ja hiuspohjaa. Hamppuöljy soveltuu normaaleille ja rasvoittuville hiuksille ja päänahalle mutta myös kuivalle iholle ja päänahalle. Öljy on ravinteikasta ja imeytyy ihoon tukkimatta ihohuokosia.

Manteliöljyä joka sisältää runsaasti rasvahappoja sekä vitamiineja (A, B1, B2, B6, E). Manteliöljyä on perinteisesti käytetty hierontaöljynä, ja sen katsotaan pehmentävän ihoa tehokkaasti.

Sheavoita jossa on ainutlaatuinen rasvahappokoostumus, joka rauhoittaa ja suojaa ihoa ja ehkäisee ryppyjen ilmaantumista sekä rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Sheavoi sisältää vitamiineja (A, E, F), mineraaleja, proteiinia ja tärkeitä rasvahappoja. Sheavoi soveltuu hyvin tuomaan kosteutta koko kehon iholle, kasvoista kantapäille, erinomainen myös huulivoiteena.

Kauraöljyä

Lisäksi tuotteissa käytetään

Aloe vera on voimakkaasti ihoa kosteuttava, virkistävä ja lisää sen joustavuutta. Aloe vera sisältää monia vitamiineja (A, B, E), betakaroteenia, kalsiumia, magnesiumia ja sinkkiä. Sillä on antiseptinen ja puhdistava vaikutus ja se rauhoittaa ihoa. Aloe veraa käytetään myös aknen ja atooppisen ihon hoidossa ja se auttaa ihoa rentoutumaan.

Aktiivihiili vetää itseensä tehokkaasti haitallisia aineita, kemikaaleja ja likaa.

Himalajan ruususuola on luonnollista ja aitoa puhdasta suolaa ilman mitään lisäaineita tai kemiallista prosessointia. Sisältää paljon mineraaleja, kuten rautaa, kaliumia ja magnesiumia ja siitä on löydetty yli 80 alkuainetta. Ruususuolan vaaleanpunainen väri tuleekin juuri sen sisältämistä monista mineraaleista.

Kuolleenmeren muta sisältää runsaasti mineraaleja: magnesiumia, kalsiumia, kaliumia ja rautaa. Kuolleenmeren muta puhdistaa, kiinteyttää, rauhoittaa, ehkäisee ja poistaa epäpuhtauksia ja tekee ihon pehmeäksi ja hoitaa erilaisia iho-ongelmia kuten aknea.

LehtoPeat® hoitoturve saadaan luonnontilaisesta rahkasammal-sarasuosta, jonka iäksi arvioidaan 5000-6000 vuotta. LehtoPeat® hoitoturve puhdistaa, aktivoi, rentouttaa, virkistää, lievittää stressiä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä pintaverenkiertoa. LehtoPeat® hoitoturve sisältää ihoa ja hiuspohjaa hoitavaa magnesiumia, sinkkiä, kuparia, rautaa, kalsiumia ja piitä, joita iho tarvitsee.

Micajauheet ovat luonnollisia jauhemaisia väriaineita ja ne saavat värinsä luonnollisista rautaoksideista.

Olut sisältää proteiinia ja B-vitamiinia, joka ravitsee ja vahvistaa kuivia ja kuluneita hiuksia. Tekee hiukset kiiltäviksi ja helposti käsiteltäviksi.

Omenaviinietikka auttaa säilyttämään hiusten pH-tasapainon ja puhdistaa hiustuotteiden jäämiä, poistamatta kuitenkaan hiusten omaa luonnollista rasvaa. Omenaviinietikka sulkee hiussuomut ja tekee ne sileiksi, pehmeiksi ja kiiltäviksi. Omenaviinietikka ehkäisee hilseen muodostumista ja sillä on myös antimikrobisia ominaisuuksia. Lisäksi se ehkäisee takkujen muodostumista ja tekee hiukset helpommin muotoiltaviksi, stimuloi hiuspohjan verenkiertoa ja vahvistaa hiusten kasvua. Omenaviinietikkaa voi käyttää hiushoitoaineen asemesta.

Tervaa on käytetty laajalti kansanlääkinnässä ja sillä on hoidettu monia iho-ongelmia. Terva on antiseptinen, stimuloiva, tappaa sieniä, vähentää kutinaa ja rauhoittaa hyönteisten pistoksia. Helpottaa psorin ja ekseeman oireita ja soveltuu myös herkkäihoisille.

Valkosavi eli kaoliini sisältää piitä, magnesiumia ja hivenaineita, jotka vahvistavat ja rauhoittavat ihoa ja hiuksia sekä hiuspohjaa. Valkosavi imee epäpuhtauksia iholta, mutta jättää luonnolliset rasvat ennalleen. Valkosavi soveltuu herkälle ja kuivalle iholle, sillä se lievittää ihon ärsytystä ja punaisuutta. Valkosavi tasapainottaa talin muodostumista ja soveltuu jopa tulehtuneelle iholle.

Vihreä savi puhdistaa ihoa haitallisista aineista ja epäpuhtauksista ainutlaatuisen mineraalikoostumuksensa ansiosta. Soveltuu rasvaiselle, tukkoiselle ja akneiholle. Vihreä savi sisältää piitä, magnesiumia, kalkkia, rautaa, fosforia, kaliumia ja kuparia. Vihreä savi on antibakterista ja rajoittaa rasvaisen ihon talin tuotantoa syväpuhdistaen sitä. Vihreä savi puhdistaa tehokkaasti silikoneja ja muita kemikaaleja hiuksista sekä hiuspohjasta.

Tuoksut

Tuoksuina käytetään luonnollisesti vain vain aitoja eteerisiä öljyjä.

Anis Anisöljy auttaa parantamaan pintaverenkiertoa.

Appelsiini Appelsiiniöljy on appelsiinin kuorista valmistettu aromaattinen ja antimikrobinen öljy, jolla on puhdistava vaikutus ihoon ja kohotava vaikutus mielialaan.

Cajeput Cajeputpuun lehdistä ja oksista valmistettu öljy on antiseptinen eteerinen öljy.

Eukalyptus Eukalyptuspuun lehdistä valmistettu aromaattinen ja antimikrobinen öljy, jolla on elvyttävä, kirkastava, viilentävä ja vahvistava vaikutus iholle, hiuspohjalle ja hiuksille.

Greippi Greipin kuoresta valmistettu kirpeä, raikas ja aromaattinen öljy, joka puhdistaa tehokkaasti rasvaista ihoa sekä auttaa ehkäisemään selluliitin muodostumista.

Kanelinlehti Kanelinlehtiöljy on lämmin ja mausteinen öljy, jolla on antimikrobinen ja desinfioiva vaikutus.

Kataka Katajan neulasista, puuaineksesta ja marjoista valmistettu aromaattinen öljy, jolla on antimikrobinen vaikutus. Se virkistää, edistää pintaverenkiertoa, lievittää turvotusta ja supistaa ihohuokosia.

Kuusi Kuusiöljy on desinfioiva eteerinen öljy, jolla on virkistävä ja vahvistava vaikutus.

Laventeli Laventeliöljy on antimikrobinen öljy, joka rauhoittaa ja rentouttaa ihoa. Sillä on suotuisat vaikutukset aknen, arpien, palovammojen, pistoksien ja psorin hoidossa.

Lime Limen kuoresta valmistettu antimikrobinen öljy, jolla on piristävä ja virkistävä vaikutus. Se auttaa aknen hoidossa ja ehkäisee hiustuotteissa hilseen muodostumista.

Litsea Litsean eteerisellä öljyllä on kohottava vaikutus mielialaan, se rentouttaa ja helpottaa stressiä. Soveltuu hyvin rasvoittuvalle iholle ja hiuksille.

Mustapippuri Mustapippuriöljyllä on pintaverenkiertoa vilkastuttava, voimaannuttava, lämmittävä vaikutus.

Mänty Mäntyöljy on aromaattinen ja antioksidanttinen öljy, joka auttaa vähentämään vapaita radikaaleja ja ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista sekä vähentää tulehduksiin liittyvää punaisuutta. Se soveltuu erilaisten iho-ongelmien hoitoon kuten näpyt, kutina, atopia, ekseema ja psori.

Myrtti Myrttiöljy on hellävarainen öljy, elvyttää suurihuokoista ihoa (akne).

Pelargoni Pelargoniöljy tasapainottaa kuivan ja rasvaisen ihon kosteustasapainoa. Mielialaa kohottava, rentouttava, turvotukseen, selluliittiin, antiseptinen, supistava.

Piparminttu Piparminttuöljy on mentolia sisältävä aromaattinen öljy, joka viilentää ja raikastaa väsynyttä ihoa. Vahvistaa hiuksia, elvyttää hiuspohjaa ja edistää hiusten kasvua.

Rosmariini Rosmariiniöljy on antimikrobinen ja elvyttää pintaverenkiertoa. Hiustuotteissa se stimuloi hiustuppeja, ravitsee päänahkaa ja ehkäisee hilseilyä sekä ehkäisee hiustenlähtöä.

Ruusu Ruusuöljy on tasapainottava, raikastava, rauhoittava öljy. Ruusuöljy on hyvin arvokas öljy. Yhteen tippaan ruusuöljyä tarvitaan n. 30 ruusunterälehteä. Kohottaa mielialaa, euforisoiva, sopii hyvin erilaisille ihotyypeille ja soveltuu hyvin herkälle, kuivalle ja couperosa iholle.

Sitruuna Sitruunaöljy on antimikrobinen öljy, joka kirkastaa ja elvyttää väsynyttä ihoa ja auttaa aknen oireisiin. Hiustuotteissa se auttaa vahvistamaan hiuksia, antaa niille kiiltoa ja ehkäisee hilseen syntymistä.

Sitruunaruoho Sitruunaruohoöljy on antiseptinen öljy, joka vahvistaa ihoa ja supistaa ihohuokosia. Se tasapainottaa talineritystä ja auttaa aknen hoidossa.

Teepuu Teepuun öljy on antiseptinen, ehkäisee bakteeri- ja sienikasvustoa ja edistää ihon paranemista. Se soveltuu näppylöille, akneiholle ja jopa tulehtuneelle iholle.

Muut luonnonkosmetiikka-laatuiset ainesosat

Natriumlaktaatti (suola) Luonnonkosmetiikassa hyväksytty kovete, jolla voi parantaa palatuotteiden rakennetta ja riittoa.

Glyconolactone (säilöntäaine) Luonnonkosmetiikassa hyväksytty säilöntäaine, jota käytämme suolakuorinnoissa. Se ehkäisee kuorinta-aineen pilaantumisen mikäli kuorinta-aineeseen pääsee epäpuhtauksia käytön aikana.

Sukroosilauraatti (emulgointiaine) Luonnonkosmetiikassa hyväksytty luontainen kasvisokeri ja kookosöljypohjainen hellävarainen emulgaattori ihonhoitotuotteisiin. Sukroosilauraatti jättää ihon erittäin pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi.