• +358 45 141 3439
 • +358 45 141 3439
 • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
 • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
 • +358 45 141 3439
 • +358 45 141 3439
 • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
 • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)

800ml Vaaleansininen Kefirko hapatus- ja idätysastia

29,00 €

Tuotetta varastossa
Toimitusaika: 1-3 päivä(ä)

Kuvaus

Kefirko on vesi- ja maitokefiirin valmistusastia (848ml). Soveltuu myös idätykseen. Helpottaa kefiirin valmistamista. Kannessa olevan siivilän ansiosta.Kefiiriin ja idätykseen suunniteltu hapatusastia Kefirko

Helposti probiottisia juomia kotona, päivittäiseen käyttöön.


Kefirko on suunniteltu probioottisten juomien valmistukseen, kuten vesi- ja maitokefiiri. Astian tilavuus on 848ml, se on erinomainen pieniin päivittäin käytettäviin määriin. Astia on tukevaa paksua lasia, helppo käsitellä ja puhdistaa sekä Kefirko on kaunis esine keittössä. Kannessa olevan siivilän ansiosta, voit kaataa kefiirin suoraan juoma-astiaan ja lisätä uuden veden ja sokerin. Näin et tarvitse ylimääräisiä siivilöitä tai pulloja. Voit myös halutessasi puristaa juomaan suoraan sitruunaa, pakkauksessa mukana olevan sitruspuristimen avulla. Kefirko on myös erinomainen ihdätysastia, helppoa huuhdella idut ja jättää kasvamaan vaikka tiskikaappiin.

Päivittävinen kefriirijuoman valmistus on todella vaivatonta Kefirkon ansiosta.


Tuote sisältää:

 • 1x Kefirko
 • 1x sekoitustikku
 • 1x reseptikirjanen englanniksi: Delicious Kefir Dishes with 30+ recipes
 • 1x käyttäjämanuaalin suomeksi
 • 1x sitruspuristimen

Materiaali: Kannet, siivilä, sekoitustikku ja sitruspuristin on BPA vapaata muovia. Kefirko on lasia.
Pesu: Voidaan pestä tiskikoneessa.
Tilavuus: 848ml
Värivaihtoehdot: Vaalean sininen, tumman sininen, lila, pinkki, oranssi, limen vihreä, valkoinen (kuvista löydät kansien värit)Mitä on...

Vesi- ja maitokefiiri

Mitä juomia mahtavat olla kefiirit. Vesi- ja maitokefiiriä on valmistettu eri puolilla maailmaa vuosisatoja. Ne sisältävät suolistollemme niitä mahdottoman hyödyllisiä bakteereita ja probiootteja. Kefiirit on helppoja valmistaa kotona ja saat eläviä appareita elimistöösi päivittäin. Kefiirejä voidaan valmistaa vesi- ja maito juomista. Myös kasvipohjaisista maidoista ollaan valmistettu kefiiriä, mutta maitokefiirin siemenet tarvitsevat joka tapaukseessa eläinperäisen maidon elvytystä ajoittain, koska se syö maidon proteiineja.


Juoman valmistuksen alkuun pääset hankkimalla kefiirin siemeniä (vesi- ja maitokefiirin siemenet ovat eri lajikkeita). Niitä voit kysellä esim. harrastajien facebookryhmästä: Kombucha&Kefiiri ja muun elävän kulttuurin kerho. Vesikefiirn siemenet muistuttavat läpikuultavia noin 3-5mm halkaisijaltaan olevia rakeita. Maitokefiirin siemenet (käytetään myös nimeä maitosieni) muistuttaa raejuustoa.


Juoman valmistuksen lyhyt oppimäärä:


Vesikefiiri

 1. Lisää kefiirin siemenet huoneenlämpöiseen veteen. Jos käytät normaali vesijohtovettä, on vesi hyvä keittää ja jäähdyttää. Kaivon vesi on hyvää ilman keittämistäkin.
 2. Suositeltu määrä kefiirin siemeniä on noin 1 rkl / 5 dl vettä ja 50g sokeria (käytä mielellään jotain hyvälaatuista sokeria esim. intiaanisokeri tai luomu ruokosokeri on hyviä ravinnonlähteitä kefiirille)
 3. Jätä kefiiri käymään vuorokaudeksi huoneen lämpöön. Peitä kefiiripurkki liinalla, jotta pienet nilviäiset eivät pääse pilaamaan juomaa.
 4. Suodata vuorokauden päästä kefiirin siemenet juomasta. Tässä Kefirko on erinomaisen helppo ratkaisu. Et tarvitse ylimääräisiä lävikköjä vaan voit kaataa juoman suoraan Kefirkosta lasiin tai pulloon.
 5. Voit nyt maustaa kefiirin esim. sitruunan mehulla. Laita juoma pulloon, purista mukaan sitruunaa.

​Jälkikäyminen, voit käyttää kefiirin toiseen kertaan, Voit maustaa juoman haluamallisi tavalla ja saat kuplivaa juomaa.

 1. Purista vamiiseen juomaan esim. sitruunan mehua (maku muistuttaa simaa) tai oman suosikkini mukaan puolet luomu omenamehua ja puolet kefiiriä.
 2. Maustettuasi kefiirin. Sulje pullo tiiviisti. (ps. sellainen pullonkorkki mikä ei paineen alla lennä pois)
 3. Anna seisoa vuorokausi huoneen lämmössä.
 4. Siirrä juoma jääkaappiin. Nyt sinulla on kuohuvaa maustettua kefiirijuomaa. Joskus tekeytymisaika voi olla piekkuisen pidempi, voit antaa silloin juoman tekeytyä hieman pidempään.


Maitokefiirin valmistus

Sama kuin vesikefiirissä, mutta valmistetaan maitoon eikä lisätä sokeria. Vain täysmaitoa ja maito kefiirin siemenet.


HUOM!

Jos sinulla ei vielä ole kefiirin siemeniä, kannattaa liitttyä Facebook ryhmään: Kombucha&Kefiiri (ja muun elävän kulttuurin kerho). Ryhmässä voit kysellä maito- tai vesikefiirin siemeniä. Ihmiset jakavat niitä yleensä toimituskulujen hinnalla toisilleen (yleensä pyydetään n. 5€).


Vesikefiirin valmistusohje Kefirkolla


Facebook Kombucha&Kefiiri (ja muun elävän kulttuurin kerho)
Ryhmä on varsin mahtava tietopankki aloittelijalle. Ryhmäläiset neuvovat toisiaan . Ryhmässä harrastajat jakavat keskenään pientä korvausta vastaan kombuchaa, vesi- ja maitokefiirin siemeniä. Jos kiinnostuit, klikkaa itsesi mukaan.


Ruokaverstas 28.2.2017, Saako olla vesikefiiriä tai kombuchaa


Yle 16.4.2015 Kefiiri- ja kombuchavillitys levisi myös Suomeen – katso video kuplivasta ronskista klöntistä


Englanniksi:

Cultures For Helty

Fermentoiminen eli hapatus ryhmä Wild Fermantation

Palaa kohteeseen Etusivu