• +358 45 141 3439
 • +358 45 141 3439
 • Toimitus 1-3 arkipäivässä
 • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
 • +358 45 141 3439
 • +358 45 141 3439
 • Toimitus 1-3 arkipäivässä
 • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)

Bokashi keskikokoinen starttipaketti (1000g rouhe)

95,00 €

Tuotetta varastossa
Toimitusaika: 1-3 päivä(ä)

Kuvaus

Bokashin aloituspakkaus biojätteiden fermentoimiseen. Paketti sisältää kuivan bokashirouheen (1000gr), ämpärit, ja muut pientarvikkeet, kätevästi yhdellä tilauksella.


Tämä on vain tilaustuote, ei noutoa.


Bokashin keskikokoinen starttipaketti

Tee parasta multaa Bio Bokashirouheella. Starttipaketti sisältää kätevästi kaiken tarvitsemasi Bokashoinnin aloittamiseen. Ämpärit, rouheen ja muut pientarvikkeet kätevästi yhdellä tilauksella. Ison ja pienen starttipaketin ero on rouheen määrä. Iso starttipaketti sisältää 2kg kuivarouhetta, pieni starttipaketti sisältää 1kg kuivarouhetta.


Käyttöohjeita


Bokashiämpäri ohje

Kokoa ämpärit mukana tulevien ohjeiden mukaisesti. Laita ämpärin pohjalle, lävikön päälle talouspaperi. Sen päälle puoli ruokalusikallista bokashirouhetta. Nyt voit alkaa laittaa keräämiäsi ruokajätteitä bokashiämpäriin.


Biojätteiden kerääminen

 • Keittiön tiskipöydällä voi olla kaunis kattila tai muu kannellinen astia johon kerätään päivän aikana tulleet ruokajätteet. Kaada kerran päivässä sisältö bokashiämpäriin ja tiivistä jätteet, ettei synny ilmataskuja.
 • Lisää ripotellen bokashirouhetta biojätteiden päälle, noin 1 ruokalusikallista riippuen vähän ruuasta. (0,5 - 1 rkl / litra biojätettä) Vähemmän (0,5rkl riittää) jos on vain vihanneksia tai hedelmien kuoria. Enemmän (1-2rkl) jos on proteiinipitoisempaa ruokaa, kuten liha, kala, luita. Huomioi kuitenkin ettet laita paljon lihaa kerrallaan ämpäriin. Pieni määrä on ok.
 • Kun yksi ämpäri on täynnä, sulje ämpäri huolella ja nosta täynnä olevan ämpärin alimmaiseksi. Nyt voit täyttää seuraavaa ämpäriä. Muista valuttaa nesteet joka 3-5 päivä ja käytä se lannoitteena tai kaada viemäriin. Muista myös suhauttaa ilmat pois kannen kautta.
 • Täyttä ämpäriä pidetään sisällä huoneenlämmössä kaksi viikkoa. Tämä on normaali aika jolloin yksi ämpäri täyttyy, tosin se on yksilöllistä perheen koosta riippuen, jonka jälkeen sen voi kaivaa suoraan maahan puutarhaan tai lämpökompostiin. Eli kun toinen täyttyy, voit tyhjentää toisen. Puutarhakompostiin, lämpökompostiin tai suoraan maahan (suojaa metalli verkolla, ettei metsän eläimet kaiva bokashia ylös maasta).
 • Bokashiämpäristä tuleva lannoiteneste annetaan kasveille lisäravinteena sekoittamalla vähintään suhteessa 1/200.


Pakkauksen sisältö

2 kpl Bokashiämpäriä hanalla, tilavuus 16 litraa
1000g Bokashirouhetta johon EM on imeytetty
1 kpl Rouheen annostelijan
1 kpl Bokashinesteen valuttamiskuppi
1 kpl Lasta kompostin tiivistämiseen

Pakkaus sisältää myös suomenkieliset käyttöohjeet: Miten kompostoida Bokashi-ämpärillä.


Bokashirouheen kulutus

Kuivan bokashirouheen on erittäin riittoisaa ja arvioitu kulutus on noin 2kg / vuosi, riippuen perheen koosta.
1000gr pussi kestää siis noin 6kk.

Mitat: 27cmx 32cm ja korkeus 39cm. Tilavuus: 16L

Katso myös muut EM-tuotteemme tästä


HUOM! Tuote toimitetaan normaalin toimitusajan puitteissa, myös noudettaessa toimitusaika on 2-5 päivää.Tuotepaketin normaali hinta on 99eur bokashi ämpärit, 1kg rouhe 15eur
Maahantuoja: Viidakkotohtori

Palaa kohteeseen Etusivu