• +358 45 141 3439
  • +358 45 141 3439
  • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
  • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
  • myynti@ecotehdas.fi
  • +358 45 141 3439
  • +358 45 141 3439
  • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
  • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
  • myynti@ecotehdas.fi
EM aktivoitu biohiili

EM aktivoitu biohiili

Tuote loppu
Toimitusaika: 1-3 päivä(ä)

Kuvaus

EM-mikrobeilla aktivoitu biohiili Black Bokashi® hapattaa biojätteet

Black Bokashia käytetään orgaanisen jätteen kompostoinnissa tai suoraan maahan maanparannusaineena. Biohiili on poltettu 400-600'C lämpötiloissa ja koostuu EM-Mikro-organismeista ja mm. hienoksi jauhatuista basalttikivistä jotka lisäävät maaperään mineraaleja.

Black Bokashi® on ladattu maaperälle hyödyllisillä aineksilla (EM-mikro-organismit, mykorritsat jne), ja käyttämällä biohiiltä bokashirouheen kanssa bokashiämpärissä saadaan fermentoituneesta biojätteistä entistä ravintorikkampi ja pitkävaikutteisempi.

Biohiilen käyttö bokashiämpärissä vähentää myös hajuhaittoja. Tämä soveltuu myös käytettävän huussirouheena, haju- ja ravinnesiepparina. Aktivoitu biohiilemme sisältää: Biohiiltä joka on rouhittu hienoksi, basalttikivijauhoa, EM-Kantaliuosta, melassia ja vettä.


Käyttö

Käyttö bokashiämpärissä:
Ripottele 2-4 rkl per litra biojätettä.

Käyttö yhdessä Bokashirouheen kanssa:

Sitä voi laittaa esim vain pohjalle, tai käytä yhdessä rouheen kanssa. Vähennä määrä tällöin 1-2 rkl / litra.

Käyttö suoraan maaperään:
Lisää EM aktivoitua biohiiltä maahan. Noin 5% mullan määrästä.


Idea lähtöisin Etelä-Amerikan intiaaneilta Biohiilillä voit tehdä Terra Pretaa, mustaa multaa. Ajatus maan parantamisesta biohiilen avulla tulee Etelä-Amerikan intiaaneilta, (v. 500-2500) Maanparannustekniikalla muutettiin köyhää maaperää ihanteelliseksi mustaksi viljelysmaaksi (Terra Preta). He paransivat maaperän sekoittamalla siihen hienojakoista puuhiiltä ja kompostin seosta. Tällä toiminnalla voitaisiin nykyaikana hillitä tehokkaasti ilmastonmuutosta, koska hiili on tässä muodossa maahan sijoitettuna erittäin pysyvässä tilassa. Samalla parannettasiin huomattavasti viljelysmaiden kuntoa, sekä hillittäsiin maatalouden ravinnepäästöjä, sillä biohiili pidättää ravinteita tehokkaasti. Avainsanat: Bokashi, biohiili, Terra Preta, maanparannusaine, aktivoitu EM-mikrobeilla, Black Bokashi, EM biohiili


Pakkauskoko: 3L
Valmistusmaa: Saksa
Pakkaaja: Viidakkotohtori

Lisätietoja tuotteesta

Valmistaja/brändi
Viidakkotohtori
Koko
3L