• +358 45 141 3439
  • +358 45 141 3439
  • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
  • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
  • +358 45 141 3439
  • +358 45 141 3439
  • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
  • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)

EM Concentrate, kantaliuos 250ml

10,00 €

Tuotetta varastossa
Toimitusaika: 1-3 päivä(ä)

Kuvaus

EM kantaliuos 250ml

Tohtorin EM Kantaliuosta käytetään kun haluaa tehdä itse aktivoitunutta EMaa. EM Kantaliuos on sekoitus hyödyllisiä ja luonnossa yleisesti esiintyviä mikro-organismeja. EM Kantaliuos on tummanruskea, hapan neste, jonka pH on 3,3-3,6. EM Kantaliuos liouksesta tehdään siis aktivoitunutta EMa ja/tai omatekoista bokashiin tarkoitettua rouhetta. Silloin tarvitset melassia, joka on tilattavissa myös meiltä.


Tohtorin EM Kantaliuos on lähtöaineena monille tuotteille, ja tässä kantaliuoksessa mikro-organismit ovat inaktiivisia eli levossa. Oikein säilytettynä tuote siis säilyy pitkään. (viileässä ja valolta suojatttuna)


Ainesosat: Maitohappobakteereja, hiivaa, fotosynteesibakteereja, melassia ja vettä.
Käyttö: EM kantaliousta täytyy aktivoida käymisprosessilla lisäämällä ruokosokerimelassia ja vettä. Sen jälkeen voidaan käyttää niin kuin EMa. EM Kantaliuos pullon mukaan tulee ohje miten voit aktivoida sitä.
Säilyvyys: EM Kantaliuoksella on pitkä päiväys, eli se säilyy hyvänä kauan. (Noin vuosi pullottamisesta).
Vinkkejä: Katso blogista miten voit aktivoida EM Kantaliuosta jolloin saat omatekoista EMaa ja miten voit käyttää valmistamasi EMaata.


1 litran EMa:n valmistusohje:

0,3 dl (3%) melassia
0,3 dl (3%) kantaliuosta
9,4 dl (94%) vettä


  • Tarvitset käymiseen muovipullon ja jos on mahdollista liittää muovipullon korkkiin vesilukko (viininvalmistuksessa käytettävä vesilukko on hyvä) se yksinkertaistaa prossia. Vesilukko ei ole pakollinen. Jos vesilukkoa ei ole, muista päästää käymispullosta kerran päivässä ylimääräinen paine.
  • Paikka missä on tasainen lämpö (esim. lattialämmityksen päällä prosessi on tasainen)


TÄRKEÄÄ: Käymisen aikana muodostuu kaasua. Älä koskaan fermentoi lasiastiassa. (lasiastia voi räjähtäessä aiheuttaa vaaraa!)


Ohje

  1. Lisää astiaan 2dl kuumaa vettä johon sekoitat melassin
  2. Lisää tämän jälkeen loput vedestä kylmänä
  3. Lisää EM kantaliuos ja sulje astia
  4. Anna pullon seisoa tasaisessa lämmössä (esim. lattialämmityksen päällä) Paras lämpötila on noin +26-35C (+35 > ylittävä lämpö tappaa mikrobitoiminnana).

Valmis EMa on pH arvoltaan noin 3-3,5. (pH liuskoja voi tilata myös Eco tehtaalta)

Valmis mikrobiluos tuoksuu heikosti happamalle. Kuvaisinkin tuoksua vasta paistetulle ruisleivälle.


http://www.bokashigarden.fi/

Maahantuoja: Viidakkotohtori

Lisätietoja tuotteesta

Paino
250g
Materiaali
Muu
Valmistaja/brändi
Viidakkotohtori
Koko
250ml
Pakkaus
Muovi
Nestemäiset tuotteet
Muu

Palaa kohteeseen Bokashi