• +358 45 141 3439
 • +358 45 141 3439
 • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
 • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
 • myynti@ecotehdas.fi
 • +358 45 141 3439
 • +358 45 141 3439
 • Toimitus Eco tehtaalta 1-3 arkipäivässä (+ valittu toimitustapa)
 • Ilmainen toimitus yli 120€ tilauksiin (normaali toimituksena)
 • myynti@ecotehdas.fi

EM keraaminen jauhe

10,00 €

7,00 €

Tuote loppu varastosta
Toimitusaika: 1-3 päivä(ä)

Kuvaus

EM-Keraaminen jauhe on savi joka on ensin käsitelty Tehokkailla Mikro-organismilla ja sitten poltettu 1200-1300'C asteissa ja lopuksi jauhettu jauheeksi. Voidaan käyttää maanparannuksessa, ihon puhdistuksessa, hajunpoitoaineena, kompostin aktivontiin.


EM-Keraaminen jauhe

EM-Keraaminen jauhe on savi joka on ensin käsitelty Tehokkailla Mikro-organismilla ja sitten poltettu 1200-1300'C asteissa ja lopuksi jauhettu jauheeksi.


Sitä voidaan käyttää maanparannusaineena, hajunpoistoaineena, kompostin aktivoimiseen ja tehostamaan maaperän fermentaatiota. EM-keraamisen jauheen käyttö yhdessä EM Activen kansssa on erityisen hyvä hedelmäpuiden sienisairauksien tukahduttamisessa mutta myös vähentämään kompostin mahdolliset hajuhaitat.


EM-Keraaminen jauhe toimii optimaalisesti yhdessä EM-mikrobeja sisältävien tuotteiden kanssa, kuten EM-Active ja Terrafert. Esimerkiksi Bio-Bokashi rouhe sisältää fermentoituneiden ekologisten vehnäleseiden lisäksi myös EM keraamista jauhetta, jotka edistävät käymistä ja poistaa hajua.


Käyttö


 • EM-Keraaminen jauhe voidaan käyttää yhdessä basalttikivijauheen ja EM-Activen kanssa aktivoidakseen kompostin.
 • EM-Keraamista jauhetta voi käyttää oman bokashirouheen teossa. Se tukee mikrobien toimintaa bokashiämpärissä mutta myös myöhemmin maaperässä.
 • Siemenet voi säilyä pidempään, jos ripottelet EM-Keraamista jauhetta siemenpussiin tai purkissa jossa siemenet sijaitsevat. Kun kylvön aika koittaa, on hyvä jos jauhekin joutuu multaan siementen kanssa. Se lisää siementen mahdollisuuksia itää ja vahvistaa kasveja.
 • EM-Dangospallojen valmistuksessa suositellaan käyttää EM-keraamista jauhetta, EM-Activea ja ZeoBasia. Kalat ja muut vesieläimet viihtyvät vedessä joka puhdistuu pohjasta alkaen EM-Keramiikan avulla.


Pakkauskoko 100 gr100gr EM-Keraamista jauhetta riittää isomman lammen puhdistamiseen kahteen kertaan. Reseptin mukaan noin 12 EM-Danogspallojen tekoon tarvitset 50gr EM-Keraamista jauhetta.


Resepti noin 10 nyrkinkokoiselle EM Dangos palloille:

300gr ZeoBas tai ZeoBas Ultrafine
50 gr EM-keramiikkajauhe
0,7 - 1 kg lammen omaa pohjasavea (tai pihalta otettua savea)
2,5 dl EM-Active Mikrobiliuos
hieman vettä tarvittaessa jotta voi muotoilla seoksen palloiksi


Ohje:

 1. Sekoita kuivat ainekset ja lisää EM-Activen.
 2. Jos on tarve lorauta vettä pieninä määrinä sekaan ja sekoita samalla. Älä lisää liikaa vettä, vain sen verran että saat Dangosit muotoiltua palloiksi.
 3. Laita Dangosit tasaiselle alustalle kuivumaan.
 4. Anna käydä, eli fermentoitua, 2-4 viikkoa. Lämpötilan on hyvä olla yli +15c ja katso että paikassa on hyvä ilmanvaihto. Ei auringossa.
 5. Dangosit ovat valmiita, kun niissä on ruskeita pilkkuja. (Tosin, mitä kauemmin niitä säilytetään sitä enemmän niihin tulee valkoista hometta.)
 6. Tämän jälkeen ne ovat valmiita laitettavaksi veteen.


Voidaan tehdä minä aikana vuodesta tahansa. Lampiin, jossa on iso leväongelma tai paljon lietettä, voi käsitellä Dangospalloilla jopa kolme kertaa vuodessa.


Katso lisätietoja ja resepti kokonaisuudessaan Bokashi Garden Finland >

Lisätietoja tuotteesta

Materiaali
Keramiikka
Pakkaus
Muovi

Palaa kohteeseen Etusivu