Melassi, tumma ruokosokeri, luomu 1L
15,00 €
Kuvaus
Tumma ruokosokeri MELASSI, luomu 1L
Ekologinen ruokosokerimelassi, mikrobiliuosten aktivoimiseen, on koostumukseltaan hunajamaisen paksuaa nestettä. Se valmistetaan hellävaraisesti ja saadaan sivutuotteena ekologisesta ruokosokerintuotannosta.Se koostuu vähintään 46% sokerista (sakkaroosi, glukoosi, fruktoosi) ja sisältää myös tärkeitä mineraalia, vitamiineja, hivenaineita, orgaanisia happoja ja raakatuhkaa. Melassin koostumus on kuin hunajaa mutta ilman kiteyttämistä. Tämä tekee siitä ihanteelliseksi lähdeksi mikro-organismien ravinnoksi ja käytetäänkin fermentoitaessa nokkosvettä, tai kun halutaan aktoivoida Tohtorin EM Kantaliuosta, eli valmistetaan EMaa tai bokashirouhetta. Fermentoimiseen käytetään vain sokeriruo’osta tehtyä melassia.
Sisältää
Ekologinen ruokosokerimelassi
Käyttö
Mikrobiliuosten aktivoimiseen.
Käytetään esimerkiksi yhdessä Tohtorin EMa mikrobiliuoksen kanssa, kun halutaan tehdä hyväntuoksuista nokkosvettä. Lue lisää www.bokashigarden.fi
Kontrolloiduista luomuviljelyksistä. Alkuperäinen ja luonnollinen ja ilman geenitekniikkaa.
Pakkaus on erilainen kuin kuvassa. Valmistaja ei ole rekisteröinyt tuotetta elintarvikekelpoiseksi, jolloin sietä ei myydä sitä elintrvikelaatuisena.
1 litran EMa:n valmistusohje:
0,3 dl (3%) melassia
0,3 dl (3%) kantaliuosta
9,4 dl (94%) vettä
- Tarvitset käymiseen muovipullon ja jos on mahdollista liittää muovipullon korkkiin vesilukko (viininvalmistuksessa käytettävä vesilukko on hyvä) se yksinkertaistaa prossia. Vesilukko ei ole pakollinen. Jos vesilukkoa ei ole, muista päästää käymispullosta kerran päivässä ylimääräinen paine.
- TÄRKEÄÄ: Käymisen aikana muodostuu kaasua. Älä koskaan fermentoi lasiastiassa. (lasiastia voi räjähtäessä aiheuttaa vaaraa!)
- Paikka missä on tasainen lämpö (esim. lattialämmityksen päällä prosessi on tasainen)
Ohje
- Lisää astiaan 2dl kuumaa vettä johon sekoitat melassin
- Lisää tämän jälkeen loput vedestä kylmänä
- Lisää EM kantaliuos ja sulje astia
- Anna pullon seisoa tasaisessa lämmössä (esim. lattialämmityksen päällä) Paras lämpötila on noin +26-35C (+35 > ylittävä lämpö tappaa mikrobitoiminnana).
Valmis EMa on pH arvoltaan noin 3-3,5. (pH liuskoja voi tilata myös Eco tehtaalta)
Valmis mikrobiluos tuoksuu heikosti happamalle. Kuvaisinkin tuoksua vasta paistetulle ruisleivälle.
http://www.bokashigarden.fi/
Maahantuoja: Viidakkotohtori
Lisätietoja tuotteesta
- Paino
- 1kg
- Koko
- 1L