Kauramaidon valmistusohje

  1. Ota käyttöön pakkauksessa oleva muovi astia, missä juoma liotetaan.
  2. Lisää kauraa astiassa olevaan merkkiin saakka.
  3. Lisää kauran päälle vesi, merkkiin saakka. Mausta juoma oman maun mukaan (0,5-1 tl suolaa, 0,5 tl kanelia, 1-1,5 rkl hunajaa tai haluaamasi makeutetta) Maustaminen tekee juomasta suloisen pehmeää juotavaan (suola vie vetisyyden pois, tärkeä osa maitoa).
  4. Anna tekeytyä jääkaapissa 12h (kauramaidolle riittää lyhyempikin aika, jolloin sen voi tehdä huoneen lämmössä 3-4h)
  5. Tekeytymisen jälkeen sekoita juoma sauvasekoittimella pehmeäksi juomaksi.
  6. nna seistä 1-2min, jonka jälkeen paina mäski alas paketissa mukana tulevalla männällä.
  7. Siirrä juoma paketin mukana tulleeseen toiseen lasipulloon ja säilytä se jääkaapissa.

Yleinen valmisusohje

  1. Laita pähkinät, hiutaleet, mantelit tms. astiaan ja kaada päälle vettä, katso merkit astian kyljessä.
  2. Liota 12 h (pähkinät ja muut kovat tuotteet vaativat pidemmän liotusajan kuin esim. hiutaleet)
  3. sekoita 2-3 min sauvasekoittimella ja anna seistä muutama minuutti - paina suodatin alas hitaasti ja rauhallisesti
  4. kaada valmis juoma säilytysastiaan
  5. poista suodatin
  6. kaavi pohjalle jäänyt massa käytä se esim. leivonnassa
  7. Yelisohejeena kannattaa maidot maustaa 0,5tl suolaa ja jotain makeutusta. Suola vie maidon vetisyyden pois ja pieni makus pehmentää maitoa.

Mittatiedot korkeus 260mm leveys 105mm syvyys 105 mm paino 340g (koko pakkaus 605g)  

Ostoskori

    Ostoskorisi on tyhjä

    Saatat pitää myös näistä